JULIE DOWNSIDEUP CLUMSY CRANE

DownSideUp in het kort?
Ik bekijk en herbedenk de grauwe wereld doorheen mijn kaleidoscope eyes.

Aangenaam:
Ik ben Julie ofte
DownSideUp
en/of alter ego 
Clumsy Crane (Studio)

CREATOR

Er flitsen onophoudelijk en onbewust duizenden mogelijke projecten door mijn hoofd. Ik schrijf graag. Of schrap dat, ik maak graag, maar schrijven is mijn gevecht en mijn woorden zijn mijn wapens.

Schrijven is voor mij tegelijkertijd hel en hemel. Vloeken, zuchten en pijn terwijl ik de juiste woorden zoek en een onkarakteristieke fierheid als ik ze eindelijk heb gevonden.

Het dwarrelt soms binnen in het Nederlands, soms in het Engels. Soms in iets daar tussenin met wat dialectische tonen. Het is wat het is. En verder?

Mijn creatiedrang is GROOT.
Ik ben geen kunstenaar, maar ik teken en schilder als waan ik mezelf Frida Kahlo.
Ik ben verre van een genie met stof en draad maar ik haak, brei, naai en borduur wanneer het project het vraagt. 
Ik ben geen graphic designer, maar wat kan ik vrolijk worden van uren prutsen en keuteren aan een ontwerp. 

Zetelanarchist

Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. GROOT. Dat kan voor een stuk verklaard worden door mijn recente diagnose ADHD/ASS. (Zoals zoveel van mijn eigenaardigheden zou blijken, maar daarover lees je meer op de blog). Mijn rechtvaardigheidsgevoel maakt mij vaak boos. En die boosheid probeer ik dan constructief om te zetten, vaak in letters. Op dit moment ben ik nog een zetelanarchist. Ik heb het gedachtengoed van een feministisch anarchist, maar ik werk nog aan mijn woordenschat en durf om het te uiten. Vandaar dus, voorlopig in de zetel maar wie weet waar mijn enthousiasme me nog naartoe drijft.  

Observator

Luisteren, lezen en kijken zijn mijn favoriete bezigheden. 
Ik ben bezeten door muziek, in al zijn vormen maar bij voorkeur live. 
Ik VERSLIND boeken binnen het fantasy genre en heb ondertussen een hernieuwde liefde voor non-fictie. 
Jonge ik was vooral filmfanaat, momenteel ben ik eerder serieverslaafd. (Wat meteen ook de gekke gifjes zou moeten verklaren.)

Ik kijk in detail naar de wereld rondom mij. Soms mis ik daardoor het bos, maar ondertussen heb ik alle bomen, bloemen en (vooral) bijen zeker begroet. 
Kortom: ik absorbeer alles wat ik zie, zoek patronen en vind daarin projectideëen.

Speelvogel

Het kind in mij (pakweg 95% van mijn samenstelling) heeft nood aan spel om de wereld de baas te kunnen. Dat kunnen console, pc of of boardgames zijn, het maakt me niet uit in welk formaat. Of even een omweg nemen langs de kinderboerderij, een vlucht op de schommel of hinkelen onderweg naar de auto.

Speelvogel want ik heb dus ook iets alles met dieren. Zelf ben ik pluismama van twee aanhankelijke poezen, een punkkonijn en drie karaktervolle kipjes! Is er een dier in de buurt? Dan ben je me kwijt, zowel letterlijk als figuurlijk.

Met mij op stap gaan voelt een beetje als was ik een enthousiaste labrador of, als ik echt eerlijk ben, een onstuimig explorerende peuter. Oh. Wacht.

One thought on “JULIE DOWNSIDEUP CLUMSY CRANE

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑